Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Ζωογόνο νερό και σύστημα Plocher

Αναδημοσίευση από το περιοδικό Hellenic Nexus τεύχος  49 Φεβρουαρίου 2011
Σελίδα 18
του  Ιωάννη Πηλιούνη


Από τη στήλη αυτή( επιστημονικά νέα), έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις απροσδόκητα εντυπωσιακές ιδιότητες που παρουσιάζει το νερό, τόσο στην πρωτογενή του μορφή, όσο και ως βασικό συστατικό του οργανισμού μας και της ζωντανής φύσης. Από τις ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες του DNA μας, μέχρι τις επιστημονικές μελέτες για το φυσικό νερό και τις «μεταλλακτικές» ιδιότητες των ροών του από τον Victor Shauberger και από τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Ιάπωνα καθηγητή Emoto αναφορικά με την αντίδραση του νερού στους ήχους και τις λέξεις, έως τα πειράματα απόδειξης της ενεργειακής μνήμης του νερού του Γάλλου βιολόγου Benveniste, το νερό μας αποκαλύπτεται ως ένας ζωντανός φορέας μνήμης των ενεργειακών καταστάσεων μέσα στις οποίες είναι ορισμένο από τη Μητέρα Φύση να ζει και να κινείται. Είναι το Ζωντανό Νερό.
Αλλά τι σημαίνει « ζωντανό νερό»; Τι σημαίνει « νεκρό» νερό; Τι σημαίνει ότι το νερό έχει μνήμη; Πώς συνδέονται όλα αυτά με το θέμα της ενέργειας και ζωτικότητας του νερού; Ποια μπορεί να είναι η λύση για πεντακάθαρο και ζωντανό νερό; Αποτελούν, άραγε, σοβαρές λύσεις οι καθαρισμοί και οι εμφιαλώσεις των νερών που πίνουμε και χρησιμοποιούμε;

Ronald Plocher
«… Αναπάντεχα προβλήματα υγείας με οδήγησαν να ζητήσω βοήθεια από ένα γιατρό. Ο γιατρός με θεράπευσε με μαγνητική ενέργεια και το θετικό αποτέλεσμα μου έφερε αισιοδοξία. Μελέτησα αρκετά βιβλία σχετικά με τη θεραπεία ασθενειών με μαγνητική ενέργεια και αυτό με έκανε να αναρωτηθώ εάν παρόμοια αποτελέσματα θα μπορούσαν να έχουν επιτευχθεί και με άλλες μορφές ενέργειας…
… Αναζήτησα λοιπόν, τον δικό μου δρόμο, αφήνοντας πίσω τον μαγνητισμό. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν εύκολο να κατανοηθούν. Είχα κάνει μια ανακάλυψη που δεν ήταν συμβατή με την τρέχουσα γνώση μας. Θεωρούσα τα αποτελέσματα αυτά θετικά επειδή ήταν πραγματικά κάτι αποφασιστικής σημασίας για μένα. Ωστόσο, βρισκόμουν σε μόνιμη επαγρύπνηση και ήμουν πάντα ανοιχτός να με οδηγήσουν οι εμπειρίες και τα αποτελέσματα που πετύχαινα. Η ηθική υπευθυνότητα είναι ο βασικός στόχος που συνόδευε όλη μου την έρευνα… Ο στόχος μου είναι να επαναφέρω τη φυσική τάξη εκεί όπου έχει διαταραχθεί. Είμαι ευτυχής για το ότι δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ αρνητικές επιπτώσεις στα πειράματά μου».
« Από το 1984, το αναγεννητικό μου σύστημα για το « επαναζωντάνεμα» του νερού, έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στις λίμνες Lac de Joux και Lake Marten( δυτική Ελβετία). Παρόλο που η μέθοδος δεν συμμορφώνεται προς το παρόν με αναγνωρισμένα τεχνικά πρότυπα, τα αποτελέσματα μπορούν να αναπαραχθούν οποτεδήποτε, είναι μετρήσιμα και, κατά συνέπεια, επιστημονικά επαληθεύσιμα. Δεν εξαρτώνται από μένα προσωπικά και ούτε πρόκειται για αποτέλεσμα placebo. Για πάνω από 10 χρόνια το σύστημα μου έχει εφαρμοστεί στην πράξη σε διαφορετικές τοποθεσίες και χιλιάδες περιπτώσεις. Πουθενά δεν αναφέρθηκαν αρνητικά αποτελέσματα, αλλά είτε μικρά, είτε σημαντικά θετικά αποτελέσματα. Ακόμα και όταν προσπαθούσα συνειδητά να πετύχω αρνητικά αποτελέσματα, αποτύγχανα τελείως…»
Από το 1993 που ο Plocher διατύπωσε τα παραπάνω συμπεράσματα μέχρι σήμερα, το σύστημα Plocher έχει επεκταθεί παγκόσμια και οι επιτυχίες που έχει καταγράψει είναι πραγματικά μοναδικές. Η συμβατική επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα Plocher και για το λόγο αυτό το απορρίπτει, χωρίς να δίνει σημασία στα αποτελέσματα του.
Σήμερα, στον 21ο αιώνα, εξακολουθούμε δυστυχώς να βρισκόμαστε στην εποχή του Γαλιλαίου, όταν οι « σοφοί» της εποχής απέρριπταν τις θέσεις του περί κίνησης της Γης, θεωρώντας τις εξ ορισμού λάθος. Η σημερινή κατεστημένη επιστήμη κάνει ακριβώς το ίδιο: Αγνοεί τα αποτελέσματα του συστήματος Plocher, επειδή είναι ασύμβατα με βασικές αρχές της. αποτελεί, όμως, χρέος και αποστολή της επιστήμης να προσπαθήσει να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα αυτά έξω από αξιώματα και δογματισμούς, προς όφελος του περιβάλλοντος και των ανθρώπων.
Η μέθοδος
Ο Γερμανός μηχανικός Roland Plocher επινόησε το 1980 μια φυσική-τεχνική μέθοδο, την οποία όνομασε « The Roland Plocher Energie system» και αποτελεί μια μοναδική εφεύρεση. Πρόκειται για μια συσκευή ύψους 8 μέτρων, με την οποία έχει πετύχει πολύ μεγάλη συσσώρευση της κοσμικής ενέργειας, εμπνεόμενος από τον συσσωρευτή όργονης του Βίλχεμ Ραίχ. Στη συσκευή του αυτή έχει ενσωματώσει στοιχεία από τη δουλειά των Νίκολα Τέσλα και Βίκτωρ Σαουμπέργκερ σχετικά με την αντιγραφή πληροφορίας και τον στροβιλισμό της ενέργειας. Η κοσμική αυτή ενέργεια ρέει παντού στο σύμπαν και έχει ένα πολύ μικρό μήκος κύματος, με συνέπεια να μην μπορεί να μετρηθεί με τα όργανα που έχει στην διάθεση της η σύγχρονη επιστήμη. Χρησιμοποιώντας τη  μοναδική αυτή συσκευή, έχει γίνει δυνατή η λεγόμενη « μεταφορά» ή « αντιγραφή» πληροφορίας από διάφορες ουσίες σε άλλες ουσίες.
Ο Plocher ξεκίνησε τα επίπονα και πολύχρονα πειράματα του προσπαθώντας να καθαρίσει λίμνες. Πήγε σε  βρώμικες νεκρωμένες λίμνες, με ελάχιστα ως μηδενικά επίπεδα οξυγόνου, και δοκίμασε τη συσκευή του στη μεταφορά πληροφορίας του οξυγόνου, σε σκόνη χαλαζία.
Τοποθέτησε, λοιπόν, κάτω από τη συσκευή του μια φιάλη οξυγόνου και από κάτω τη σκόνη χαλαζία. Η συσκευή λειτούργησε σαν ένα φωτοαντιγραφικό, όπου τη θέση της δέσμης του λέιζερ παίρνει η συγκεκριμένη κοσμική ενέργεια. Το « φωτοαντίγραφο», στην προκειμένη περίπτωση, ήταν η σκόνη του χαλαζία στην οποία είχε ενσωματωθεί η πληροφορία του οξυγόνου. Έριξε, λοιπόν, τη σκόνη χαλαζία που είχε επεξεργαστεί με τη συσκευή του σε μια τέτοια νεκρωμένη λίμνη. Και συνέβη το απίστευτο: μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το νερό της λίμνης καθάρισε. Για ποιον λόγο; Η πληροφορία του οξυγόνου που είχε περάσει στον χαλαζία μεταφέρθηκε στο νερό της λίμνης και αποτέλεσε το έναυσμα για καταλυτικές βιοχημικές διεργασίες: τα επίπεδα του οξυγόνου της λίμνης αυξήθηκαν ( χημικά μετρήσιμο αποτέλεσμαια που και τα βακτήρια που ήταν σε ύπνωση λόγω της έλλειψης οξυγόνου ενεργοποιήθηκαν αρχίζοντας να « τρώνε» την βρώμα.
Ενεργοποιήθηκε, δηλαδή, ο μηχανισμός αυτοκάθαρσης της λίμνης, ο οποίος είχε αδρανήσει λόγω της έλλειψης οξυγόνου. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το μεγαλείο της εφεύρεσης του Plocher: η αποκατάσταση και επαναφορά των φυσικών κύκλων με απόλυτα φυσικό τρόπο.  Αντί, λοιπόν, να εγκατασταθούν μηχανικοί οξυγονωτήρες, που να εφοδιάζουν την λίμνη με την ουσία του οξυγόνου ( κάτι εξαιρετικά δαπανηρό και πρακτικά ανέφικτο), ο εφοδιασμός με οξυγόνο γίνεται εξίσου αποτελεσματικά, μέσω της πληροφορίας του οξυγόνου. Πραγματική επανάσταση…
Η διαδικασία αυτή της « μεταφοράς πληροφορίας» μας είναι ήδη γνωστή από την ομοιοπαθητική. Στο ομοιοπαθητικό σκεύασμα, η αρχική ουσία ( βότανο ή ορυκτό) δεν είναι πλέον ανιχνεύσιμη, λόγω της υψηλής διάλυσης στην οποία έχει υποβληθεί( δυναμοποίηση). Μεταφέρει, όμως, την πληροφορία της στον οργανισμό με θεραπευτικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το περίφημο Arsenicum, που θεραπεύει τις ιώσεις, είναι το γνωστό δηλητήριο αρσενικό. Έχει υποστεί όμως τέτοια διάλυση, που το αρσενικό δεν ανιχνεύεται με χημικό τρόπο, και αυτό που τελικά θεραπεύει είναι η ενεργειακή πληροφορία του. Αυτό είναι και ο λόγος που η κλασσική ιατρική μιλάει για αυθυποβολή ή placebo, επειδή στο ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν ανιχνεύεται τίποτε με χημικό τρόπο. Το ίδιο συμβαίνει και με το σύστημα Plocher: Κάνοντας μια χημική ανάλυση στον χαλαζία δεν βρίσκουμε τίποτε διαφορετικό από μια απλή σκόνη χαλαζία. Η ενεργειακή πληροφορία του οξυγόνου ( ή διαφορετικά η συχνότητα του οξυγόνου) δεν μπορεί να ανιχνευθεί με χημική ανάλυση.
Το σύστημα Plocher χρησιμοποιείται παγκοσμίως εδώ και περίπου 30 χρόνια σε ένα τεράστιο εύρος εφαρμογών, πάντα προς όφελος του ανθρώπου, των ζώνω, της γης και του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα νέο ολιστικό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων, και όχι απλά τα συμπτώματά τους.
Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τα σκευάσματα Plocher για τα φυτά. Δεν υπάρχει « μυκητοκτόνο» σκεύασμα- αυτό είναι ενάντια στον ολιστικό τρόπο σκέψης του Plocher. Αντίθετα, υπάρχουν σκευάσματα που δημιουργούν στο φυτό ένα περιβάλλον αφιλόξενο για τους μύκητες, όπου τελικά δεν μπορούν να επιβιώσουν.
Το ζωντανό νερό
Τι σημαίνει όμως, « ζωντανό νερό»; Όλοι είχαμε κάποτε την εμπειρία να πιούμε νερό από μια πηγή σ’ ένα βουνό. Το νερό αυτό έχει μια πλούσια, γεμάτη γεύση και δημιουργεί ένα αίσθημα φρεσκάδας και αναζωογόνησης.
Τι σημαίνει « νεκρό» νερό;  Το νερό που φθάνει στις βρύσες μας έχει διανύσει χιλιόμετρα σε ευθύγραμμους σωλήνες, αντίθετα με τη φιδοειδή του κίνηση του στη φύση και συγκεντρώνεται στο υδραγωγείο, όπου χλωριώνεται για την εξαφάνιση των παθογόνων μικροοργανισμών. Μετά ξεκινάει την πορεία του μέσα από τους σωλήνες ύδρευσης και καταλήγει στη βρύση μας, περιέχοντας διάφορες μολυντικές ουσίες που αναφέραμε παραπάνω. Πέρα απ’ αυτό, όμως, το νερό έχει χάσει την ενεργειακή του αξία και έχει γίνει ενεργειακά « νεκρό».
Είναι λύση τα εμφιαλωμένα; Ακόμα και αν δεχθούμε ότι το εμφιαλωμένο  νερό είναι καλό από χημική άποψη, η ενεργειακή του κατάσταση, λόγω ακινησίας, είναι ακόμα χειρότερη από το νερό της βρύσης. Η άποψη αυτή ενισχύεται αν συνεκτιμήσουμε τις συνθήκες αποθήκευσης και διανομής του. Αλήθεια, θα θέλαμε να τρεφόμαστε καθημερινά με κονσέρβες; Τότε πώς είναι δυνατόν να πίνουμε καθημερινά  εμφιαλωμένο νερό και να υποβαλλόμαστε σε μια φυσική και οικονομική ταλαιπωρία, και να τροφοδοτούμε το σώμα μας με ένα ενεργειακά νεκρό νερό;
Αν το μοναδικό μας ενδιαφέρον είναι στη χημική ανάλυση του νερού, τότε μια ιδέα θα ήταν το αποστειρωμένο νερό. Το νερό, όμως, είναι ζωντανός οργανισμός και με το να  το αποστειρώσουμε κυριολεκτικά… το σκοτώνουμε!
Είναι λύση ο καθαρισμός του νερού με κάποια φωτοχημική μέθοδο, όπως φίλτρα ενεργού άνθρακα, φίλτρα με υπεριώδη ακτινοβολία, οζονισμό και αντίστροφη ώσμωση; Ο καθαρισμός αυτός σκοπό έχει να αποβάλλει από το νερό τους ρύπους δεν μπορεί όμως, να αντιμετωπίσει το θέμα της ενέργειας και ζωτικότητας του νερού. Μάλιστα, έχει μετρηθεί ότι η ενέργεια του νερού μειώνεται μετά την επεξεργασία του με κάποιο συμβατικό τρόπο καθαρισμού.
Η μνήμη του νερού
Σύμφωνα με τους διακεκριμένους επιστήμονες δρ. Zak Beneviste, Γάλλο βιολόγο, δρ. Βόλφανγκ Ludwig, Γερμανό φυσικό, δρ.  Enzo Ciccolo, Ιταλό βιολόγο και τους Γερμανούς, δρ.  Horst Felsch, Engler και Kokoschinegg, αποδείχτηκε πειραματικά το νερό ότι έχει μνήμη! Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το νερό έχει εγγεγραμμένες στην δομή του όλες τις συχνότητες των διαφόρων ουσιών με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή, με τρόπο που αντιστοιχεί στην τροποποίηση των Η/Μ και κβαντομηχανικών ιδιοτήτων του μορίου του, αλλά και πιθανότατα των ατόμων του Υδρογόνου και του Οξυγόνου που το συνθέτουν.  Κατά συνέπεια, φαίνεται ότι το νερό διατηρεί τη συχνότητα μιας ουσίας που υπήρχε μέσα του, ακόμα και εάν η ουσία αυτή απομακρυνθεί και δεν ανιχνεύεται πλέον στη χημική ανάλυση του νερού! Δηλαδή εάν, για παράδειγμα, απομακρύνουμε το χλώριο από το νερό με κάποιο τρόπο καθαρισμού, η συχνότητα ( το μήκος κύματος) του χλωρίου θα συνεχίσει να ανιχνεύεται στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει και η βλαβερή επίδραση της συχνότητας χλωρίου στον οργανισμό, χωρίς τη φυσική ύπαρξη του χλωρίου στο νερό…
Πρόκειται γιε ένα πραγματικά εκπληκτικό εύρημα, για παράδειγμα, η πολύ χαμηλή συχνότητα των 1,8 Hz που έχει εντοπιστεί σε καρκινικούς ιστούς αντιστοιχεί στη συχνότητα νερού μολυσμένο με βαρέα μέταλλα.  Σύμφωνα με τα ευρήματα του δρ. Ludwig, το νερό μιας συγκεκριμένης γερμανικής πόλης περιέχει αυτή τη συχνότητα.
Άρα καταλήγουμε, στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι, αν καθαρίσουμε το νερό, ακόμα και αν το αποστειρώσουμε, οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες εξακολουθούν να ανιχνεύονται στα μόρια του νερού. Παρόλο που το νερό είναι δηλαδή χημικά καθαρό, εξακολουθεί να είναι μολυσμένο με βλαβερές συχνότητες ( πληροφορίες).
Επίσης, σύμφωνα με τους παραπάνω επιστήμονες, μόνο όταν το νερό βρεθεί σε υψηλή ενεργειακή κατάσταση είναι δυνατόν να εξισορροπηθούν οι αρνητικές του συχνότητες. Γίνεται, δηλαδή, κάτι σαν reset ( επανάθεση) της κβαντοηλεκτροδυναμικής του κατάστασης. Αυτή η εκπληκτική ανακάλυψη των παραπάνω επιφανών επιστημόνων βάζει το θέμα της ποιότητας του νερού σε μια εντελώς διαφορετική βάση. Μας οδηγεί στο να ασχοληθούμε σοβαρά και με τη δεύτερη πτυχή του προβλήματος του πόσιμου νερού, πέραν των μολυντικών ουσιών: το θέμα της ενέργειας και της ζωτικότητας του νερού.
Το γεγονός ότι το νερό έχει μνήμη αποτελεί μεν πρόβλημα, επειδή διατηρεί τις συχνότητες των μολυντικών ουσιών, αποτελεί όμως και τη λύση, επειδή έχει εγγράψει στη μνήμη του τις θετικές συχνότητες του νερού πηγής από όπου ξεκίνησε τη μεγάλη του πορεία, μέχρι να φτάσει στη βρύση του σπιτιού μας. Αρκεί, λοιπόν, να δώσουμε ενέργεια στο νερό, να το αναζωογονήσουμε, να το « ξυπνήσουμε» και να αφυπνίσουμε τις θετικές συχνότητες που είχε στην πηγή, σβήνοντας ταυτόχρονα, τις αρνητικές συχνότητες των ρυπαντών.
Επειδή το νερό είναι ο ιδανικότερος μεταφορέας πληροφοριών, κάτι που το γνωρίζουμε και από την ομοιοπαθητική, είναι πάρα πολύ ευεργετικό για την υγεία το να μεταφέρει θετικές και όχι αρνητικές συχνότητες στον οργανισμό. Ας θυμίσουμε ότι στο ομοιοπαθητικό φάρμακο το βότανο  ή το ορυκτό έχει υποστεί τέτοια διάλυση, ώστε δεν ανιχνεύεται πλέον. Η συχνότητα όμως της ουσίας ( η πληροφορία) έχει παραμείνει και θεραπεύει. Και μάλιστα όσο μεγαλύτερη διάλυση, όσο δηλαδή απειροελάχιστη η ουσία στο διάλυμα, τόσο ισχυρότερη η επίδραση.
Εφαρμογές
Το σύστημα καθαρισμού και αναζωογόνησης των νερών του Plocher χρησιμοποιείται σήμερα παγκοσμίως. Από το μακρινό Vietnam για τον καθαρισμό των νερών και των ορυζώνων, μέχρι τη Γερμανία για καθαρισμό συγκεντρώσεων βρόχινου νερού από μικρόβια και μολυντές.
 Στην Ελλάδα, υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία των συστημάτων Plocher, την υποστήριξη της οποίας έχουν αναλάβει εξειδικευμένοι μηχανικοί του Πολυτεχνείου. Ευχαριστούμε τον φίλο φυσικό Γρηγόρη Χατζή για την υπόδειξη και τις συζητήσεις επί το θέματος.
Παραπομπές
·        Ιστοσελίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας των συστημάτων Plocher. http:// www.ecofuture.gr/
·        Ιστότοπος του Plocher System: http:// www.plocher.de/englisch/index.php
·        Σύντομη εισαγωγή στο σύστημα Plocher: http:// www.wallenstein.pt/english/PrintVersion.pdf
·        Περιβαλλοντικές Δράσεις συστήματος Plocher: http:// www.nuferscie.nce.ch/www.support/reports/dosier_e.pdf
·        JaqueBenveniste:http://www.rexresearch.com/beneviste/beneviste.htm
·        Masaru Emoto – Η μνήμη του Νερού. http:www.masaruemoto.net/English/e_ome_home.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.