Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Άκου Ανθρωπάκο...η συνέχεια...
Η μοίρα κάθε μεγάλου επιτεύγματος, που διαπλάθηκε με βάση την αλήθεια και όχι την σιγουριά, είναι: να καταβροχθιστεί λαίμαργα από εσένα  και να απορριφθεί πάλι με τα κοπρανά σου.
Πολλοί, πάρα πολλοί, θαρραλέοι και μοναχικοί άνθρωποι σου έχουν πει, από πολυ καιρό, τι πρέπει να κάνεις. Ξανά και ξανά διαστρέβλωσες τις διδασκαλίες τους, τις κομμάτιασες και τις κατάστρεψες. Ξάνα και ξανά τις πήρες στραβά, κάνοντας κατευθυντήρια γραμμή της ζωής σου ένα ασήμαντο λάθος τους και όχι τη μεγάλη αλήθεια τους, όπως συνέβη με το Χριστιανισμό, τη θεωρία του σοσιαλισμού, τις διδαχές για κυριαρχία του λαού και οτιδήποτε άλλο άγγιξες, Ανθρωπάκο.  Ρωτάς γιατί το κάνεις αυτό. Δε νομίζω ότι ρωτάς με σοβαρό σκοπό. Γίνεσαι έξω φρενών όταν ακούς την αλήθεια.
Έχτισες το σπιτικό σου στην άμμο, επειδή δεν μπορείς να νιώσεις τη ζωή μέσα σου, επειδή σκοτώνεις τον έρωτα στο παιδί σου, πριν ακόμα γεννηθεί, επειδή δεν ανέχεσαι την ζωντάνια, τις ελεύθερες φυσικές κινήσεις. Επειδή λοιπόν δεν μπορείς να τα  ανεχθείς, φοβάσαι και ρωτάς: " Τι θα πει γι'αυτό ο κύριος Δείνα ή ο Δικαστής Τάδε;"
Οι σκέψεις σου είναι σκέψεις δειλού, Ανθρωπάκο, επειδή οι αληθινές σκέψεις συνοδεύονται από σωματικά ερεθίσματα και εσύ φοβάσαι το σώμα σου. Πολλοί μεγάλοι άνθρωποι σου το είπαν: " Τράβα πίσω στις ρίζες σου, ακού την εσωτερική σου φωνή, ακολούθησε τα πραγματικά αισθηματά σου, καλλιέργησε την αγάπη". Μα εσύ ήσουν κουφός στις συμβουλές τους, γιατί έχασες την ικανότητα να ακούς αυτές τις λέξεις. Έτσι, χάθηκαν οι φωνές στην απέραντη έρημιά και οι μοναχικοί ντελάληδες αφανίστηκαν στο βάραθρο της εσωτερικής κενότητας σου, Ανθρωπάκο.


" Άλλαξε τις ψευδαισθήσεις σου με λίγη αλήθεια. Ξεφορτώσου τους πολιτικούς και τους διπλωμάτες σου. Ξέχνα τον γειτονά σου και άκουσε τη φωνή μέσα σου, ο γειτονάς σου, επίσης, θα σου είναι ευγνώμων. Πες στους συναδέλφους σου στη δουλειά, σε όλο τον κόσμο, πως θέλεις μόνο να δουλεύεις για τη ζωή και όχι πια για το θάνατο. Αντί να τρέχεις στις εκτελέσεις και στις διαδηλώσεις φτιάξε ένα νόμο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των αγαθών.
Ένας τέτοιος νόμος θα είναι κομμάτι της πέτρας κάτω  από το σπίτι σου. Προστάτεψε την αγάπη των μικρών παιδιών σου από τις ανήθικες επιθέσεις των λάγνων και άσελγων αντρών και γυναικών. Διώξε δικαστικά την κουτσομπόλα γεροντοκόρη, ξεσκέπασε δημόσια και στείλε την στο αναμορφωτήριο στη θέση των εφήβων που διψούν για έρωτα. Μην πασχίζεις να ξεπεράσεις τον εκμεταλλευτή σου σε εκμετάλλευση όταν αναλαμβάνεις διοικητική εργασία. Πέταξε μακριά τα ριγέ κουστούμια και το ψηλό καπέλλο σου και μη ζητάς άδεια για να αγκαλιάσεις την γυναίκα σου. Έλα σε επαφή με ανθρώπους σε άλλες χώρες, γιατί και αυτοί είναι σαν και εσένα και στα καλά και στα άσχημα χαρακτηριστικά τους. Άσε το παιδί σου να μεγαλώσει όπως το προνόησε η φύση. Μην προσπαθείς να βελτιώσεις την φύση. Αντίθετα, προσπάθησε να την καταλάβεις και να την προστατέψεις. Πήγαινε στη βιβλιοθήκη αντί να πάς στον πυγμαχικό αγώνα, ταξίδεψε σε ξένες χώρες αντί να ταξίδεψεις στο Μαϊάμι. Και, το πιο σημαντικό, ΣΚΕΨΟΥ ΣΩΣΤΑ, άκου την εσωτερική σου φωνή που σε ωθεί να κάνεις το σωστό. Κρατάς την ζωή σου στα χέρια σου. Μην την εμπιστεύεσαι σε κανέναν άλλο και, λιγότερο απ΄όλους, στους Ηγέτες που εξέλεξες. ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ. Πολλοί μεγάλοι άντρες σου το είπαν αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.